Magična jutra

magicna jutra
Jednom sam, u razgovoru sa mojom tadašnjom klijenticom a sada drugaricom, otkrila nešto zaista magično, korisno a lako izvodljivo.
Pitala sam je kakav joj je dan, tačnije, pitala sam je kako počinje njen dan i dobila najneobičniji mogući odgovor…Neobičan, jer sam očekivala nešto kao: ustajem, budim decu, spremam se na brzinu i uskačem u svoj auto da stignem i postignem sve što me čeka taj dan. Umesto toga, ona mi je smirena i nasmejana rekla sledeće:“Kad se probudim, izgovorim tiho u sebi jednu molitvu, uživam na trenutak u tišini i miru koji mi ona donese…Onda glasno izgovorim moje afirmacije za taj dan, glasno kažem sebi šta su mi prioriteti tog dana, zatim vizualizacija –jasno zamislim kako moj dan treba da izgleda i jasno u svojoj glavi vidim da sam ispunila sve ciljeve koje sam sebi zacrtala za taj dan. Ponekad uzmem parče papira i zapišem na šta sam ponosna ili glasno izgovorim sve na čemu sam zahvalna, sve dobro što mi je život dao, zatim sednem u moju stolicu i pročitam stranicu, dve omiljene knjige koja me iznova i iznova inspirise…Na kraju odradim svoju joga vezbu koja mi ubrza krvotok i spremna sam za novi dan! Sve traje ne duže od 10 minuta…”
Samo mogu da zamislim izraz svog lica dok mi je ovo pričala…Bila sam iznenađena, pitala sam se otkud joj te ideje i od svih pitanja u mojoj glavi nisam sve ni popamtila šta mi je rekla…Pa sam je ponovo pitala, morala sam, zazvučalo mi je čarobno, ostvarljivo.. Andrea, moja prijateljica je divna, uspešna, porodična žena, uz to i jako uspešna poslovna žena-neko kome se veruje jer je ona živi dokaz uspeha i na poslovnom i privatnom polju.
Kada sam je zamolila da mi ponovi čarobnih šest koraka svog magičnog jutra, rekla mi je da je ona ovaj koncept pronašla u knjizi Hala Elroda i da joj zaista pomaže da organizuje svoj dan i da joj drži misli “na okupu” i na pravom putu celi dan!
Ja nisam ljubitelj naslova “Promenite život u 6 minuta”, “Smršajte 10 kilograma za samo 5 dana” i slično, ne ulivaju mi poverenje, ali kada mi neko koga poznajem otkrije nesto ovako i kada svojim očima vidim da deluje, mislim da vredi pokušati. Ako ništa drugo-lepo ćemo započeti dan, a kad pozitivno uđemo u novi dan, veće su šanse da ga tako i završimo!
Nije bitno pratiti svaki korak onako kako je u knjizi zapisano i Andrea je ceo koncept prilagodila sebi, što je još delotvornije, jer svi mi ipak sami sebe najbolje poznajemo ali je ideja odlična i što je najvažnije-deluje!

 

Sandra Bošković

 

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh