Kad lav voli

kad lav voli
Romantičan, plemenit, velikodušan, pravi zavaodnik, muškarac Lav svoju partnerku obasipa ljubavlju i pažnjom a ne retko i skupim poklonima. Čak i kada nema puno novca neće žaliti da potroši kako bi oduševio izabranicu svog srca. Kada izađete sa Lavom očekujte sjaj, luksuz, prigušeno svetlo kavalitetno vino i dobar provod. Za uzvrat pokažite koliko ste oduševljeni time što čini za vas, hvalite ga i laskajte mu i zavek će biti vaš. Muškarac Lav je kavaljer koji se ponaša kulturno i otmeno i trudi se da ugodi svojoj partnerki. Lavica je žena od stila, princeza koja čeka svog princa koji će je obožavati i koji će joj se diviti. Upravo to, divljenje i obožavanje, potreba da stalno bude u centru pažnje i centru života svog partnera to je ono što Lavovi očekuju i što smatraju da zaslužuju.
Ovi ljudi imaju dar da vole i da svaku vezu učine čarobnom, magičnom i posebnom. Za Lava je ljubav umetnost kojoj se potpuno predaje. Kako je veoma maštovit i kreativan trudiće se da od ljubavi načini remek delo. Problem je samo što on uvek dela onako kako on želi smatrajući da uvek čini najbolje zaboravljajući na želje i potrebe svog partnera. Misleći da nikad ne može da pogreši i da sve najbolje zna često kasno primeti da je voljena osoba nezadovoljna. Čak i tada Lav krivicu prebacuje na partnera smatrajući da je nezahvalan ili nedostojan truda koji ulaže u njega.
Lavovi su iskreni, pošteni, sigurni u sebe i zato im je lako da otvoreno pokažu svoja osećanja. Oni ne kalkulišu i ne igraju igrice, ili vas vole ili ne vole za njih je to jako jednostavno. Svoje emocije često iskazuju teatralno i dramatično kao na pozornici. Uporni su i ne prihvataju odbijanje. Reč neuspeh ne postoji u njihovom rečniku. I žene i muškarci Lavovi smatraju da je vama čast što su oni zainteresovani za vas. Ukoliko se i dogodi da ne uspeju u svom osvajačkom pohodu smatraće da ste samo vi na gubitku što ste odbili nekog tako veličanstvenog kao što je on ili ona.
Mada obožava da bude u centru pažnje Lav je u suštini veran i to očekuje od svog partnera. Prevaru smatra izdajom i to ne prašta.
Kao i svi vatreni znaci često je naivan i veliki je idealista. Veruje u ljubav i veruje svom partneru. Da li idealizuju previše ili veruju previše tek događa im se da se razičaraju i da pate. Mada je posesivan i ljubomoran neće vam praviti ljubomorne scene bez razloga. Lav, naprotiv, uživa kada su sve oči uprte u osobu koju voli, to za njega znači da je izabrao najbolje a on samo najbolje zaslužuje, zar ne? Sve dok je on siguran u svoju vezu i svoju ljubav, vi slobodno možete da uživate u čarima njegove partnerke, izdaleka i da mu zavidite.
Mada Lav misli da je savršen ima i on svojih mana. Često je suviše okrenut sebi, što ponekad prelazi u pravu sebičnost. I Lavovi i Lavice imaju snažan karakter i žele da dominiraju u svojim odnosima i da uvek i u svemu budu glavni. Svojom posesivnošću znaju da guše partnera.
Francuska i Italija zemlje za koje se smatra da u njima žive najromantičniji ljubavnici na svetu su u znaku Lava.

Milena Marjanović
astrolog, hipnoterapeut i life coach

Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh