Kako voleti ovna a ne opeći se

ovan
Romantični i strastveni tako bi najkraće mogli da opišemo ponašanje ovog znaka u ljubavi. Ukoliko volite život, uzbuđenja i avanture ovo je pravi partner za vas. Sa njim vam nikad neće biti dosadno jer je pun ideja i veoma preduzimljiv.
Ovnovi se lako i brzo zaljubljuju, često na prvi pogled ali se brzo i odljubljuju. Vole izazove a ne lake pobede. Uživaju u osvajanju i lovu a ne lovini. Ukoliko želite da zadržite Ovna budite tvrd orah a ne lak plen.
Ovo su optimistični, vedri, pozitivni i harizmatični ljudi kojima nije lako odoleti. Udvaraju se otvoreno i direktno jer su u svemu takvi. “Dopadaš mi se i želim da budeš moja,” bez mnogo okolišanja reći će vam Ovan. Ili još bolje “ Ti ćeš biti moja,” jer njima samopouzdanja nikad ne fali. Uporni su i idu uvek na sve ili ništa. Ili će dobiti to što žele ili ih ništa drugo ne interesuje. Ne pristaju na polovična rešenja. Jake su ličnosti, odlučni, uporni i hrabri. Ovan je muški znak u horoskopu pa je bolji za pripadnike muškog roda. Muškarac Ovan je tipičan zaštitnik ili mačo muškarac kome je potrebna žena o kojoj može da brine. On je vitez i ako vi umete da budete dama uživaćete pored njega. Žene Ovnovi su takođe jake, samostalne i nezavisne. Muškarci ponekad zaziru od njihove snage i čvrstine. I žene i muškarci rođeni u ovom znaku vole da dominiraju. Treba da budete dovoljno mudri da im dozvolite da budu glavni ali ne i da vas pokore jer će tada njihovo interesovanje za vas prestati. I muškarci i žene Ovnovi žele atraktivnog partnera koji ima svoje mišljenje i svoj stav i kome će svi da se dive a on će biti samo njihov.

voleti ovna a ne opeci se
Ovo su temperamentni ljudi, plahe naravi. Lako se naljute i planu ali se brzo i odljute i posle se ponašaju kao da ništa nije bilo. Kada Ovan pobesni najbolje je da ne reagujete već da čekate da se smiri ukoliko ne želite da izbije požar. Sa njima može da opstane samo onaj ko ume smireno da odreaguje na njihove bure i blagošću da stiša razbuktalu vatru.
U mladosti su često buntovni i neobuzdani. Idu iz avanture u avanturu slamajući mnoga srca. Vernost im nije uvek jača strana jer vole da flertuju i osvajaju, ipak kad se stvarno zaljube umeju da budu odani i posvećeni osobi koju vole. Kako sazrevaju sve više žele da se skrase u toplom porodičnom kutku, to ne znači da će zaista da se smire jer njihov temperament ne podnosi pasivnost. Ne moraju da se penju na Himalaje ili osvajaju prašume Amazonije, oni u svemu vidi priliku za neku novu avanturu. Posao, sport, porodica svuda i uvek ima mesta za nove planove, dokazivanje, pobede i pohod na vetrenjače. Važno je samo da nije dosadno.
Ovo je vatreni znak tako da su za njih telesna zadovoljstva i strast vrlo bitni i ako toga nema u vezi i u braku potražiće zadovoljstvo na drugoj strani.
Da, Ovan je ljubomoran ali ne voli kada ga partner davi ljubomorom jer to doživljava kao ugrožavanje njegove slobode. Ponekad se pitam da li je Ovan ljubomoran zbog toga što nekog voli ili iz čiste želje za posedovanjem pa ne da ono što je njegovo.
Voleti Ovna a ne opeći se, zato vam je potrebno dosta smirenosti, snage, suptilnosti i samopouzdanja.

Milena Marjanović
astrolog, hipnoterapeut i life coach

                                                                                                                                                                                                                                  

Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh