Zimske čarolije

Zimske čarolije.
Posle dužeg vremena, konačno je došla jedna prava zima a ne neka njena bleda kopija kao prethodnih godina. Naravno odmah je krenulo kukanje kako je mnogo hladno i kako ne možemo da izdržimo više ovaj sneg, led i hladnoću. Kad ne pada sneg onda kukamo što ne pada  da malo pročisti vazduh i ubije viruse. U januaru kukamo kad će jun a kad dođe jun onda kukamo kad će malo da zahladi ubi nas vrućina. Kukanje je kod nas izgleda jedino sigurno i postojano. Najčešeće se žalimo na stvari na koje uopšte ne možemo da utičemo, kao što su vremenske prilike. Znam da zima donosi određene neugodnosti kao što je čekanje gradskog autobusa na mrazu ili zaleđena stakla automobila, sneg oko zgrada i kuća koji mora da se čisti, poledicu…  Ali zima ima i mnogo svojih čari, pitanje je, da li želimo da uvek vidimo samo ono loše ili smo spremni da pronađemo i nešto lepo u svakoj situaciji pa i u hladnim zimskim danima. Kako najavljuju meteorolozi zima će ove godine potrajati i jun sigurno neće doći pre maja, oni koji nastavljaju da kukaju i jadikuju imaće još dva, tri meseca da očajavaju a prema onima koji žele da uživaju u zimskim radostima zima će ove godine biti veoma blagonaklona. 

 Uživanje na snegu.
Uživajte zato u ovim lepim zimskim danima jer ko zna kada ćemo ponovo imati zimu sa puno snega. Primećujem da je sve manje dece koja se skijaju i sankaju. Sada to izgleda čine samo oni srećnici koji sebi mogu da priušte odlazak na planinu. Nekada su se pojedine ulice zatvarale da bi deca mogla da se sankaju. Danas mladi više vole igrice na kompjuteru nego igre na snegu. Možda je zbog toga zima odlučila da ne rasipa svoje draži uzalud već nam se samo ponekad pokaže u svom punom sjaju. Zato predlažem starijima da umesto jadikovanja zbog hladnoće izvedu svoju decu i unuke na sneg i da zajedno uživaju u zimskim čarolijama.

Svi na sneg!
Mi vam poklanjamo nekoliko lepih fotografija zime, ko zna možda vas one inspirišu da otkrijete lepotu i u ovim hladnim zimskim danima.

Zima u dvoje.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh