Retrogragdni Merkur i korona

retrogradni merkur 1O retrogradnom Merkuru smo već pisali i sada bi vas samo podsetili šta je to na šta treba da obratite pažnju kako vam on ne bi zadavao brige. Lične planete a to su Merkur, Venera i Mars kada su retrogradne neće napraviti revoluciju u vašem životu osim ako ne aktiviraju delovanje velikih planeta kao što su Saturn ili Uran. Uvek se nepotrebna prašina diže kada je Merkur retrogradan kao da nas očekuje kataklizma u tom periodu. Merkur je planeta koja vlada znanjem, obrazovanjem, komunikacijom, saobraćajem.. i u vreme svog retrogradnog hoda može doneti probleme osobama koje rade u ovim oblastima. Ali svi ti problemi se mogu izbeći ili ublažiti ukoliko se potrudimo da budemo pažljiviji i da se bolje organizujemo. Doduše, možda nam danas retrogradni Merkur pravi više problema nego ranije jer živimo u veoma ubrzanom i haotičnom vremenu gde svi negde žurimo i jurimo a ništa ne stižemo da odradimo. Zbog toga može da se dogodi da zaboravimo da pošaljemo važnu poruku, pozovemo nekoga ili zaboravimo neki poslovni sastanak. Ipak da bi probleme izbegli neophodno je da napravimo dobar plan i raspored rada, da imamo podesetnik i nećemo ni osetiti da je Merkur retrogradan. 

Da ponovimo šta je to važno kada je Merkur retrogradan. Za vreme retrogradnog hoda Merkura ne treba počinjati nove poslove, potpisivati ugovore ili sklapati važne dogovore. Tada zapravo treba završavati sve što smo započeli, platiti neplaćene račune i putovati na mesta na kojima smo već bili. U protivnom može doći do kašnjenja, zastoja i otkazivanja putovanja ili raznih manjih  ili većih neugodnosti na putovanjima. Ukoliko vam Merkur retrogradni tranzitira drugom ili osmom kućom horoskopa dobro je da u tom periodu ne trošite mnogo novca. Da ne kupujete ništa što je skupo jer možete kupiti nešto što vam ne treba i to za velike novce. I naravno pametno je da se u to vreme ne zadužujete.

Kada se Merkur kreće retrogradno to je dobar period za razmišljanje, meditaciju, molitvu, okretanje ka unutra, od spoljneg sveta ka nama samima. To je takođe, odličan period za pisanje pa dragi moji ako volite da pišete ovo je pravo vreme za vas.

S obzirom da Merkur vlada obrazovanjem u ovim danima dok je retrogradan može doneti dosta problema i đacima i prosvetnim radnicima zbog ove on line nastave. Ali ono na šta želim da skrenem pažnju je uticaj retrogradnog Merkura na širenje korona virusa, ma šta on bio i ma kako se prenosio. Sam Merkur se ne odnosi na zdravlje ali je znak Škorpije u kom se on sada nalazi povezan sa zdravljem i to teškim bolestima koje se mogu završiti smrću. Zato dok je Merkur retrogradan a to je do 3. novembra možemo očekivati pojačanu smrtnost uzrokovanu korona virusom. Kada dodamo da je i Mars već duže vreme retrogradan u znaku Ovna postoji opasnost da nam ovaj čudan virus zada dosta glavobolje u narednim danima. Mars vlada našom energijom, snagom i vitalnošću a sve što se događa ove godine oko ove epidemije nas jako iscrpljuje i slabi imunitet. Merkur u Škorpiji je sklon depresivnim mislima i zajedno sa retrogradnim Marsom može uticati da se svi osećamo slabo, bezvoljno i apatično. Zato u narednom periodu posebno dok je Merkur retrogradan treba se trudimo da ojačamo imunitet ali i da ostanemo psihički jaki i stabilni. Ni retrogradan Merkur ni Mars ne bi doneli mnogo problema da ne aktiviraju Jupiter, Saturn i Pluton u Jarcu pod čijim je uticajem sve počelo. Ali ne zaboravite ma šta se događalo i ma šta nam planete govorile uvek možemo da učinimo nešto za sebe, ako ne možemo potpuno da otklonimo negativne uticaje možemo bar da ih ublažimo. Zato budite oprezni da se ne zarazite ali ne paničite. Jačajte imunitet ali negujte svoju dušu jer je to najbolji lek protiv svih virusa i ostalih neprijatelja.    

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh