Retrogradni Merkur

retrogradni merkur 1
Merkur je krenuo retrogradnim hodom i odmah je počelo kukanje: “Jao šta li će se sad dogoditi, šta će nam to doneti“?... Ništa bitno i ništa previše značajno izuzev ukoliko Merkur ne aktivira neki jači aspekt sa Jupiterom ili Saturnom. Merkur je brza planeta koja svojim kretanjem ne donosi ništa od čega se zmelja trese. Ono što se najčešče dešava kada je on retrogradan je da smo rasejani, zaboravni, konfuzni... Događa se da zaboravimo da se nekom javimo, da pošaljemo neku važnu poruku ili mail, da se ne setimo nekog sastanka isl... Sve to možemo da sprečimo ukoliko se malo više potrudimo. Potrebno je više koncentracije i organizovanosti i sve će biti dobro a možete da zapisujete svoje obaveze da vam se ne bi dogodilo da nešto ne odradite.
Mogu se događati i stvari van vaše kontrole ali koje opet nisu tako strašne da se ne mogu ispraviti. Uglavnom za vreme retrogradnog Merkura sve što ste planirali može teći usporeno, kasniti ili čak može doći do otkazivanja dok on ponovo ne krene direktno. Zato, za vreme njegovog retrogradnog hoda i ne treba praviti nikakve važne planove ili organizovati značajne događaje.
Merkur uparavlja oblastima kao što su školstvo, saobraćaj, telekomunikacije, novinarstvo, administrativni poslovi... On može zadati najviše glavobolja ljudima koji rade u oblastima kojima on vlada. Sada su završni računi pa drage knjigovođe potrebno vam je malo više koncentracije da se neki papir ne zagubi, da neki račun ne bude pogrešan isl... Dobro pročitajte sve što potpisujete. Pregledajte pažljivo svaki dokument i neće biti problema.
Za vreme retrogradnog hoda Merkura ne treba počinjati nove poslove, potpisivati ugovore ili sklapati važne dogovore. Tada zapravo treba završavati započete poslove, platiti neplaćene račune i putovati na mesta na kojima ste već bili. U protivnom može doći do kašnjenja, zastoja i otkazivanja putovanja ili raznih manjih neugodnosti na putovanjima.
Kada se Merkur kreće retrogradno to je dobar period za razmišljanje, meditaciju, molitvu, okretanje ka unutra, od spoljneg sveta ka nama samima. I da, to je odličan period za pisanje pa dragi moji ako volite da pišete ovo je pravo vreme za vas.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh