Devica

devica

Devicu je lako prepoznati po tome što je uredna, čista, pedantna, na njoj je uvek sve na svom mestu ali i po ozbiljnosti koja ponekad poprima izgled strogosti.
Ovo je znak zemlje zbog čega se za njih zaista može reći da stoje čvrsto nogama na zemlji. Praktične su, realne, ne zanose se previše i ne maštaju mnogo jer to smatraju gubljenjem vremena. Mada se Device uglavnom bave nekim konkretnim zanimanjima ako zađu u sferu umetnosti onda je to češće primenjena umetnost, nešto što je opipljivo a i da može dobro da se naplati jer novac pruža sigurnost koju one iznad svega žele.
Osobe rođene u ovom znaku zaista vole da rade i najbolje se osećaju kada su uposlene pa čak i pretrpane obavezama. Rad je za njih najbolja terapija kada ih ophrvaju brige i problemi a niko tako ne ume da brine kao Devica. Ako nema razloga za brigu one će ga naći. Probleme često dramatizuje i što bi rekli “od komarca pravi magarca.“ Devica je i veliki pesimista ako ne i najveći, puna je strahova koji mogu dovesti do paranoje u kasnijim godinama. Briga, strah, nervoza, napetost, za njih je nekako prirodno stanje u kom dobro funkcionišu, samo Device to mogu. One će vam reći da je njihov pesimizam način da se pripreme na najgore ako ne daj Bože pođe po zlu, lako će ako bude dobro ali to baš i nije tako jer kod njih nekad veću paniku izazivaju lepi i radosni događaji. Plaše se da se opuste i uživaju jer šta će ako to ne potraje, kako će podneti, šta će biti posle? Kada čujete od nekog:“Toliko sam se slatko smejao, bojim se da se ne dogodi nešto loše i da posle ne plačem“ zapitajte se da nije devica. I kao da su se programirale mnogim devicama se zaista dogodi da posle nečeg jako lepog usledi nešto ružno, tek da potvrdi pravilo.
Veoma su precizne i sistematične u svemu što rade a pre svega savesne i odgovorne. U poslu su  preduzimljive ali nikad toliko za sebe lično. Ukoliko želite dobrog i pouzdanog radnika ili saradnika zaposlite Devicu. Vrlo su inteligentne, analitične i lako uče (samo su veliki tremaroši) zato značajne rezultate postižu u oblasti nauke. Device su u suštini skromne i ne teže nekim velikim postignućima, nisu previše ambiciozne. Za njih je važno da imaju stabilan posao u kom mogu da pokažu sve svoje kvalitete i naravno dobru zaradu. One su odlični izvršioci, dajte im zadatak i ne brinite one će ga odlično odraditi. Kao šefovi se ne snalaze najbolje jer su previše sitničeve i gube iz vida ono što je zaista prioritet. Za devicu se kaže da je dobar sluga ali loš gospodar.
Mada deluju hladno, uzdržano i oprezno ovo su veoma brižne i plemenite osobe i uvek su tamo gde nekome treba pomoći, često su veoma aktivne u raznim humanitarnim organizacijama. Ono što je problem Devica je krhko samopouzdanje koje je lako urušiti. Zbog nesigurnosti i potrebe da se dokažu, da budu voljene i prihvaćene ali i zbog svoje želje da pomažu ljudima neretko su na meti grabežljivaca koji iskorišćavaju druge.
Devica teži savršenstvu u svemu što radi. Ona lično želi da bude savršena ali to očekuje i od svojih bližnjih a kako uvek zapaža i najsitnije greške koje niko drugi ne vidi sklona je da neprestano kritikuje i sebe ali i sve ljude oko sebe. Devica će vas retko pohvaliti kada uradite nešto dobro, jer to se podrazumeva a uostalom ona smatra da sve može biti još bolje. Ta njena kritika ponekad prelazi u sitničavost i čangrizavost koja može da smeta i onima koji sa njom rade ali i onima koji sa njom žive.
I da zaključimo Devica je osoba na čiju pamet i logiku uvek možete da se oslonite. Ako vam bilo šta zatreba u životu ona će biti tu uz vas i za vas samo nemojte očekivati pohvale i izlive nežnosti ona to ne ume da pokaže ma koliko da vas voli.

 

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh