lav
Kako je lav, kralj životinjskog carstva, tako je i znak Lav, vladar zodijačkog sveta i kao svaki vladar očekuje divljenje, poštovanje i poslušnost od svojih podanika. Lav je pun samopouzdanja, hrabar, odlučan, samouveren, dobar orgnizator tako da mu upravljanje i vladanje sasvim dobro ide. Zbog toga ove ljude možete sresti na poslovima menadžera, na raznim rukovodećim pozicijama u firmama ili u upravnim odborima kompanija ali i u politici koja je njihova velika strast. Ukoliko ništa od toga ne može da ostvari prosečan lav će se truditi da bar bude predsednik kućnog saveta.

Lav je dete Sunca i zato obožava svetlo i sjaj. On se ne krije u okrilju noći, ne beži u senku već uživa kada su svi pogledi uprti u njega. On je uspravan, ponosan, vedar i sa osmehom koji pleni teško bi mogao da prođe nezapažen čak i da to želi a njegovom urođenom šarmu je nemoguće odoleti. Lav je uvek pomalo dramatičan i teatralan zato kada prepričava i najobičniji doživljaj u njegovoj interpretaciji on izgleda mnogo uzbudljivije. Shou business, reflektori i svetla pozornice su rođeni za ove ljude.
Za njih se još može reći da su otvoreni,iskreni i pošteni. Veliki su idealisti i malo naivni. Obožavaju pohvale i hvalospeve na sopstveni račun. Lava nikad ne kritikujte javno, to ostavite za privatne razgovore, mada će prekor i tada teško “prevariti”. Zbog ovih osobina uspešni Lavovi su često okruženi svitom laskavaca i ulizica.
Ovo su darežljivi, plemeniti i velikodušni ljudi. Kada ste sa njima u restoranu ne vadite novčanik jer oni obožavaju da svima plate i da svi pored njih uživaju. Ipak kao i njegov imenjak u životinjskom carstvu on prvo misli o sebi i tek kada se zasiti plena on ga nesebično prepušta drugima. Isto tako pripadnici ovog znaka svoju plemenitost u punom sjaju pokazuju kada su srećni, zaodovoljni i kada su namirili sve svoje potrebe.
Lav kao i svaki kralj smatra da zaslužuje sve najbolje od života: uspeh, novac, status… I naravno ljubav, začin bez koga život gubi smisao a kralju pripada samo kraljica. Lav je veliki optimista, on veruje u svoju srećnu zvezdu čak kada ona i ne sija punim sjajem. Ali on je i veliki borac koji se retko predaje i zato i ostvari mnogo toga što želi.
Čak ni veliki Lavovi nisu pošteđeni mana. U svakom Lavu čuči divlja mačka, zver koju treba obuzdati, što mnogo lakše polazi za rukom višem tipu ovog znaka. Kod nižih tipova želja za vladanjem prelazi u diktaturu i tiraniju, tlačenje slabih jer slabost ne trpe. Jak ego se pretvara u egocentričnost i sebičnost, aroganciju. Optimizam često postaje preteran što ih vodi ka neuspesima, kocki u poslu, na berzi, u životu.
Družeći se sa Lavom doživećete mnoge veličanstvene trenutke. On će nesebično sa vama deliti svoj optimizam, nadu, radost življenja svoj uspeh i svoju sreću ali ne zaboravite uvek ćete ostati u njegovoj senci jer kralj je ipak kralj.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh