rak
Kao i drugi vodeni znaci i rak je preplavljen emocijama koje njegov psihički svet čine veoma bogatim ali i veoma složenim što se reflektuje na život i odnose sa ljudima. Mnogo emocija stvaraju subjektivne i često nerealne osobe. Kod Raka se ta subjektivnost ogleda pre svega u proceni ljudi. Za njega su dobri svi koje on voli. Kada uz to dodamo i urođenu naivnost eto zabluda koje vode u razočaranja. Greške se javljaju i kod postavljanja, ciljeva, planova, sagledavanja situacija i preduzimanja akcija... „Idi kuda te srce vodi“ je lepa izreka koja govori da treba da sledimo svoje snove ali ako idući za svojim snovima ne uključimo i malo zdravog razuma nećemo daleko stići.
Obilje emocija stvara veliku osetljovost kod ovih ljudi, na sve što se oko njih zbiva. Osobe sa podznakom u Raku su možda još osetljivije od onih rođenih u ovom znaku. Ako su okruženi veselim ljudima i sami će ubrzo postati takvi ali i obrnuto. Oni sve dožiivljavaju suviše lično. Pazite ako u društvu Raka komentarišete neke loše navike ili osobine drugih ljudi, on će uvek da pomisli da se to odnosi na njega samo što ne želite da to otvoreno kažete. Rakovi su mesečeva deca i kako mesec menja svoje faze tako i Rakovi menjaju svoje raspoloženje. Samim tim je logično da su podložni uticaju mesečevih mena više od drugih ljudi i tada mogu biti jako nervozni, neraspoloženi ili patiti od nesanice. Većina njih su i prave meteoropate.
Za ovaj znak se vezuje četvrta kuća horoskopa koja se između ostalog odnosi na majku, porodicu, dom i otadžbinu, zato su oni vezani za majku, porodica im je veoma važna i velike su patriote. Kada je porodični život harmoničan Rakovi će lako savladati sve druge teškoće. Ako se odluče da ipak odu u inostranstvo, ma kako im bilo dobro tamo daleko uvek će ih mučiti nostalgija.
Rakovi su veoma požrtvovani i odani svima koje vole a posebno porodici. Mada nisu jaki ni fizički ni kao ličnosti pokazuju veliku snagu i odlučnost kada se bore za svoju ljubav i svoje bližnje. 
Ovo je znak kome treba mnogo ljubavi, podrške i pažnje da bi pokazao svo bogatstvo svojih emocija i svoje duše. Rakovi sigurnost traže u drugima u roditeljima, porodici, bračnom partneru. Čak i muškarci rakove traže jake žene koje će da ih vode kroz život.
Rakovi su osobe koje vole da uživaju i vole život a to znači dobru hranu, piće, muziku, kafanu... Kada su lepo raspoloženi i kada se osećaju sigurno veoma su dragi i zabavni.
Kao i svi vodeni znaci poseduju jaku intuiciju koja im može mnogo pomoći ukoliko nauče da je slušaju. Njihov um je prirodno meditativan, dovoljno je samo da zaklope oči i da se osete opušteno. Takođe su i veoma maštoviti i kreativni. Mnogo dobrih pisaca je rođeno u ovom znaku.
Kao i kod drugih znakova, tako i rak ima svoj niži tip koji ume da ljubav pretvori u zluradost i gnev i da sve ono lepo izopači. Niži tip raka je posebno subjektivan kada se radi o njemu samom. On ne podnosi kritiku i ne prihvata krivicu za svoje postupke. Jednom rečju on nikada nije kriv. Naravno da je to odraz njegove nesigurne prirode. Isto tako rakovi su skloni da se stalno vraćaju u prošlost mučeći sebe iznova pitanjem: “Šta bi bilo da je bilo?“ Kada je neraspoložen veoma je čangrizav i svadljiv. Niko ne ume tako “dobro“ da se svađa kao žene Rakovi. One ne odustaju dok ne isteraju svoje. Muški pripadnici ovog znaka reaguju vrlo impulsivno kada su loše volje i pod pritiskom. Niži tip Raka je sklon porocima a posebno alkoholu u kom utapa sve brige, probleme i nezadovoljstva.
Mada je često komplikovan zbog svojih uzburkanih emocija, Rak je lak za „rukovanje“ samo kada ga dobro poznajete. Mnogo ljubavi, pažnje i pohvala odobrovoljiće čak i niže tipove ovog znaka.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh