Nešto lepo o škorpiji

nesto lepo o skorpiji
Dosadilo mi je da stalno slušam loše komentare na račun Škorpija ili da gledam negativne reakcije ljudi kad neko u društvu spomene da je Škorpija, zato sam rešila da napišem nešto lepo o ovom znaku i da ukažem na mnoge izvanredne karakterne osobine koje Škorpija poseduje. Ako ste pomislili da sam i ja Škorpija, ne nisam, ja sam samo objektivna.
Svaki astrološki znak poseduje viši i niži tip ličnosti. Osvetoljubivost, mržnja, destruktivnost... su osobine koje uglavnom pripadaju nižem tipu Škorpije, naravno da ih i viši tipovi poseduju u izvesnoj meri ali su u stanju da te osobine kontrolišu i kanališu. Da bih isparavila nepravdu prema Škorpijama pisaću uglavnom o onim osobinama koje pripadaju višem tipu ovog znaka.
Škorpije imaju neku čudnu privlačnost kojom deluju na ljude, skoro kao magnet.To nema veze sa lepotom, to je jednostavno nešto u njima u pogledu, držanju, stavu... Kad reše da nekoga osvoje, da se nekom dopadnu, teško im je odoleti.
Ovo su neverovatne osobe izuzetne psihičke i fizičke snage. Malo je toga što Škorpija ne može jer je obdarena obiljem mogućnosti među kojima se posebno ističu njeno izuzetno pamćenje, pronicljivost, intuitivnost, koncentracija… A još je i hrabra, odlučna i uporna. Škorpija se ne plaši rizika, naprotiv, ona obožava izazove. Kad je najteže pokazuje začuđujuću hladnokrvnost i smirenost. Sve što je prosto i jednostavno prepustite drugima da urade, Škorpijama ostavite ono najkomplikovanije i budite sigurni da će ona to da reši. Sa njima nikad nije dosadno jer obožavaju uzbuđenja. Ako nešto može da ih ubije onda je to monotonija.
Škorpije su osobe čvrstog karaktera i jakog samopouzdanja. Od njih je gotovo ne moguće nešto sakriti jer njihov pogled prodire u dušu a njihov istraživačko- detektivski duh zadire u samu srž svakog problema. Zato su između ostalog Škorpije dobri psiholozi ali i detektivi, inspektri, špijuni ili istraživači. Dok za njih nema tajni oni sami su veoma tajnoviti i misteriozni. Njima možete prići samo toliko, koliko, vam dozvole i možete ih upoznati samo onoliko, koliko to one žele.
Tačno je da su mnoge Škorpije ljubomorne i posesivne, neke su sposobne i da mrze ali nema Škorpije koja ne ume da voli beskrajno snažno i duboko. Kod njih je sve veoma intenzivno, one ne znaju za polovična osećanja ili vole ili ne vole ili mrze. Mada je snaga njihovih emocija ogromna to ćete na njihovom licu retko videti jer one imaju neverovatnu samokontrolu i pokazaće vam samo ono što žele da vidite. Dogodi se i njima da nekad „eksplodiraju“ i tad je najbolje da ne budete u blizini. Ipak, uglavnom im uspeva da relativno brzo povrate kontrolu nad sopstvenim emocijama i nad sobom. Često deluju hladno i nezainteresovano ali ne zavaravajte se njihovom oštrom i budnom oku ništa ne može promaći. One sve vide, sve osećaju i sve ih dotiče samo to ne pokazuju. Ipak, koliko god da spolja deluju mirno u njima sve ključa kao u vulkanskom grotlu.
Škorpije su direktne i otvorene. Sa njima uvek znate na čemu ste. Ako im se dopadate jasno će vam to pokazati ali ćete brzo osetiti i kada im niste simpatični. Ukoliko ih zamolite za neku uslugu reći će vam odmah da li žele i mogu da vam pomognu. Neće vas zavlačiti. Kada vam udele kompliment znajte da zaista misle to što su rekle.
Ove osobe su veoma odane ljudima koje vole. Posebnu odanost pokazuju prema prijateljima. Spremne su i bukvalno da poginu za prijatelja. Naravno da očekuju vernost sa vaše strane a izdaju ne praštaju. Opasno im je biti neprijatelj ali im nije lako biti ni prijatelj jer su uvek spremne da daju mnogo ali zato i traže mnogo.
Sa mnogo emocija i strasti pristupaju svemu: poslu, ljubavi, životu. U svemu idu do samog kraja, gore i izgaraju za ono što žele i vole. Takve su prave prave škorpije.

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh