Zdravlje vaga

vaga zdravlje

Svaki astrološki znak sklon je određenim zdravstvenim tegobama o kojima govorimo u ovim našim tekstovima u isto vreme u rubrici "nega tela – zdravlje" pronaći ćete savete lekara za neke od tih problema i prevazilaženje istih.

Ljubav, lepota, mir, harmonija su neophodni u životu svake Vage, kada toga nema počinju da se javljaju zdravstveni problemi. Najčešće zdravstvene tegobe ovog znaka vezane su za urinarni trakt i to pre svega za bubrege. Kamen u bubregu je vrlo česta pojava kod Vaga. Posle kamena u bubregu problemi sa kožom su sledeći po učestalosti kod ovog znaka. Vage ne podnose prljavštinu, naročito im smeta kada su im ruke prljave ali njihova koža je tako osetljiva da i male količine nečistoće mogu da je iritiraju. Ovi ljudi vole da izgledaju lepo i posebno da lepo mirišu zato upotrebljavaju gomilu kozmetičkih preparata i to ne samo žene nego i muškarci rođeni u ovom znaku ali zbog svoje delikatne kože moraju veoma da vode računa o kvalitetu kozmetičkih proizvoda koje koriste. Problemi sa kožom se vrlo često manifestuju u vidu ekcema. Ginekološke tegobe se takođe javljaju kod izvesnog broja žena rođenih u ovom znaku. Bolesti vezane za kičmu, posebno lumbago, mogu mučiti Vage, naravno više u zrelijim godinama. Vaga voli i ume da uživa u životu i svim životnim zadovoljstvima. Problem sa uživanjem nastaje kada se pretera a ni Vage nisu na to imune. Venera njen vladalac je kriva za veliku ljubav ovog znaka prema slatkišima zbog čega ove osobe u zrelijim godinama često pate od gojaznosti. Žene su posebno sklone gomilanju sala u predelu kukova. Neumereno konzumiranje slatkiša može da dovede do pojave dijabetesa.
Mada smo nabrojali niz bolesti koje mogu da snađu ljude rođene u ovom znaku oni ipak nisu preterano skloni bolestima. Nekada izgledaju krhko, naročito žene ali se ispod te prividne slabosti krije snažna osoba, sa puno energije koja je kad je potrebno sposobna da podnese veći fizički napor. Vage su veliki optimisti i u suštini su pozitivne ali su sklone promenama raspoloženja. Društvene su, uživaju kada su okružene ljudima i veoma im je stalo da se dopadnu drugima na šta troše puno energije i vremena, zbog toga njihovo raspoloženje često zavisi od okruženja u kom se kreću i kako su prihvaćene u tom istom okruženju. Problem kod Vaga nastaje kada se razbole jer teško podnose bolest i lako se predaju. Nisu samo Device hipohondri ima i među vagama uobraženih bolesnika. Vage obožavaju da borave u lepom, prijatnom i mirnom ambijentu zbog toga boravak u bolnici u izolaciji, hladnim i sterilnim bolničkim sobama može da bude veoma deprimirajući i da pogorša njihovo zdravstveno stanje. Ono što najviše vole to je i najbolji lek za njih. Potrebno im je da budu okružene pažnjom i ljubavlju i da svoje bolesničke dane provode u toplom i prijatnom ambijentnu. Ljubazan lekar koji ume da im uputi neku lepu reč je već pola izlečenja. Vage su veoma kreativne a taj njihov talenat može da bude vrlo koristan za sprečavanje zdravstvenih tegoba ali i kao pomoć kod izlečenja. Umetnost je tu da im pomogne da izbace negativne emocije koje štete zdravlju. Posebno su osetljive na vibracije muzike pa muzikoterapija može da bude još jedan vid lečenja. Za brz oporavak potrebno im je da se dosta odmaraju, potreban im je kvalitetan san, svetlost i sunce. Prija im promena klime i boravak na moru. Naravno umerena ishrana posebno u zrelijim godinama i izbegavanje slatkiša je jako bitna za njihovo zdravlje. U proleće i u jesen treba da pojačaju unos vitamina.

Ovo je znak ravnoteže, ukoliko uspe da ostvari ravnotežu i sklad u svom životu i to u svim njegovim sverama Vaga ne mora da brine za zdravlje

Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh