Zdravlje devica

devica zdravlje

Svaki astrološki znak sklon je određenim zdravstvenim tegobama o kojima govorimo u ovim našim tekstovima u isto vreme u rubrici "nega tela – zdravlje" pronaći ćete savete lekara za neke od tih problema i prevazilaženje istih.

Za Devicu se obično kaže da će biti zdrava onoliko koliko ume da se opusti, da se ne plaši i ne brine ali je malo Devica koje to mogu. Mnoge Device su opterećene strahovima, brigama i problemima koje često, samo one vide. Neprestano razmišljaju i analiziraju sebe ali i sve oko sebe. Kako su veliki pesimisti njihove misli su uglavnom negativne i opterećujuće. Često kažem da bi za Device bilo dobro kada bi postojao neki prekidač kako bi one povremeno mogle da se isključe i da neko vreme malo odmore mozak.
Ovo su vredne, odgovorne i pouzdane osobe koje teže perfekcionizmu. Sve oko nje mora biti savršeno ona sama  i njeni bližnji i sve što radi. Zbog toga su device vrlo zahtevne, kritične i veoma često nezadovoljne i sobom i drugima.
Devicama je sigurnost jako važna. Jedino kada se osećaju sigurno mogu da se opuste. Zbog potrebe za sigurnošču pokušavaju sve da kontrolišu kako ih nešto neprijatno ne bi iznenadilo. Brinu se one jako za budućnost jer ne mogu da je predvide i da se nekako osiguraju mada to stalno pokušavaju. Nekada strahovi kod Devica prerastu u pravu paranoju. Lako je pogoditi da se mnoge Device plaše bolesti zato u ovom znaku verovatno ima najviše uobraženih bolesnika.
Na osnovu svega proizilazi da je jedan od glavnih uzroka zdravstvenih problema kod ovog znaka njihova psiha. Ne postoji probavni sistem koji bi bez problema mogao da podnese ovoliku količinu briga, strahova, perfekcionizma... I baš zbog toga je probavni sistem taj koji najpre strada kod ovog znaka. Skoro da nećete sresti Devicu koja nema makar malih problema sa želucem. Česta je pojava kiseline u želucu, gastritisa, čira ili želudačne kile kod ovog znaka. Mogu da se jave i problemi sa žučnom kesom i crevima. Nervni sistem Devica je veoma tanan zbog čega su pripadnici ovog znaka dosta nervozni. Nervoza im utiče na zdravlje a zdravstveni problemi pojačavaju nervozu i tako u krug.
Ovo su inteligentni ljudi koji vole sve da znaju i zato su uvek dobro informisani o svojoj bolesti. U svojoj kući vek imaju malu apoteku za „ne daj Bože“, koju naravno nose sa sobom gde god da pođu.. Ako vam zatreba lek obratite se Devici. Dobićete lek ali i neki koristan savet, sigurno. Device takođe veoma vode računa o higijeni i možda se nekada i previše plaše virusa i bakterija. Takođe su i pobornici zdrave ishrane, mada, kada su nervozne i uplašene lako utehu potraže u frižideru.
Kao što sam na početku rekla za Device i njihovo zdravlje je najvažnije da se opuste i da ne brinu nepotrebno. Pošto Devica voli da radi često je rad najbolji lek protiv nervoze i briga. Žene Device u takvim situacijama čiste i sređuju kuću koja je uglavnom veoma čista, što zbog toga što su Device pedantne a što zbog toga što su često nervozne. Za Device bi bilo dobro da rade nešto što će okupirati i njihov um tako da ne bi mogle da se opterećuju teškim mislima dok rade, tada je efekat „radne terapije“ potpun. Boravak u prirodi deluje veoma pozitivno na sve nas ali posebno umirujući efekat ima na delikatnu psihu Devica.

Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Duo Moderato - Igra za dvoje

Iosif Ivanovici - Danube Waves ( Valurile Dunării ) Budapest Strauss Ensemble

Idi na vrh